Hlavní obsah

Magistrát potrestal vychovatelky, které převáděly děti přes uzavřený železniční přejezd

Praha

Pražský magistrát potrestal tři vychovatelky, které v únoru převáděly děti přes železniční přejezd v Řeporyjích. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek řekl mluvčí magistrátu Vít Hofman. Výši pokuty však úředníci říci nemohou.

Učitelky hazardovaly se životy dětí na železničním přejezduVideo: Mall.tv - Extrémní starosta

 
Článek

„Správní řízení je ukončeno a ženy byly pravomocně potrestány finanční sankcí podle zákona o silničním provozu. Maximální sankce je podle zákona 2500 korun,“ sdělil Hofman.

Bližší informace nemůže magistrát poskytnout, protože správní řízení je ze zákona neveřejné, a nelze tudíž sdělit přesnou výši pokuty. Policie již na konci února informovala, že po konzultaci se státním zastupitelstvím nelze vychovatelky obvinit z trestného činu. Původně případ vyšetřovala jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti.

Vychovatelky, které převáděly děti přes blikající přejezd, nespáchaly trestný čin

Krimi

Kamera situaci zaznamenala u vlakové zastávky Praha-Řeporyje. Po výstražných světlech se spustí závory, před nimi se zastaví auta a přejede vlak. Krátce nato dorazí děti v doprovodu tří žen, které děti popohánějí přímo pod blikajícími světly přes přejezd. Skupina pak směřuje na peron a pohyb na videu naznačuje, že pospíchala na vlak.

Video zveřejnil na začátku února starosta Řeporyjí Pavel Novotný v pořadu internetové televize Mall.tv Extrémní starosta. „‘Gratulace‘ všem třem neznámým vychovatelkám těch dětí. Jistě, jeden vlak projel, do druhého nastupujete. Tak přesně za tuhle argumentaci si nezasloužíte slitování,“ napsal.

Později se objevily informace, že na učitelky gestikulovala obsluha vlaku, že na ně vlak čeká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám