Hlavní obsah

Lupiči v Praze vzali diamanty za milióny, prodavačce nasadili pouta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V obchodě s klenoty v pražské Dlouhé ulici došlo ke krádeži diamantů za několik miliónů. Stalo se tak ve čtvrtek dopoledne. Pachateli byli dva muži, kteří si celou akci pravděpodobně připravili. Jak informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan, prodavačka je pustila dovnitř ještě před začátkem oficiální otevírací doby. Jednoho muže totiž poznala, o den dříve si tam prý „vybíral šperk“.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojice lupičů si z obchodu odnesla diamanty za miliónyVideo: Policie ČR

 
Článek

Zloději si chtěli šperk prohlédnout ještě jednou, k němu si přáli dokoupit i náušnice.

Platba v hotovosti, kterou se chystali provést, se však nezdařila, jelikož se od údajně nefunkčního bankomatu vrátili do obchodu s nepořízenou.

„Proto se rozhodli zaplatit bezhotovostně. Avšak ve chvíli, kdy prodavačka připravila platební terminál, nastal zásadní zlom. Dvojice mužů na ženu zaútočila, srazili ji na zem a poté odnesli do zázemí prodejny,“ popsal mluvčí Hulan.

Tam ji spoutali takzvanými rychlopouty a začali „nakupovat“. Přisvojili si diamanty, náhrdelníky a další šperky v hodnotě několika miliónů korun.

Do Prahy na otočku?

Z výslechu napadené prodavačky vyplynulo, že pachatelé byli ozbrojeni krátkou střelnou zbraní. Měli být oblečeni velmi luxusně a hovořit rusky a anglicky.

Podle pražských kriminalistů jde zřejmě o cizince, kteří do hlavního města přijeli jen na otočku za účelem loupení.

„Z toho důvodu se mohli ubytovat na jednu či dvě noci nedaleko místa činu,“ upozornil policejní mluvčí s tím, že by zejména provozovatelé hotelů a dalších ubytovacích zařízení mohli s pátráním a identifikací jedinců na videu pomoci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám