Hlavní obsah

Lupiči s nožem v ruce přepadli benzinky na Karlovarsku a Prostějovsku

Právo, ČTK, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu před půlnocí vyloupil neznámý muž benzinovou pumpu v Karlových Varech - Tuhnicích. Odnesl si několik tisíc korun. O pár hodin dřív lupič přepadl čerpací stanici v Olomoucké ulici v Držovicích na Prostějovsku. Při loupeži nikdo nebyl zraněn. Ani v jednom případě nebyl nikdo zraněn.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Přepadení v Karlových Varech - Tuhnicích se odehrálo kolem jedenácté večer v Západní ulici. Muž ohrožoval obsluhující ženu a vymohl si od ní vydání několika tisíc korun.

"Čtyřicetiletá pracovnice čerpací stanice měla být podle oznámení přepadena doposud neznámým mužem ve věku kolem 35 až 40 let, vysokým asi 180 cm, sportovní postavy. Muž byl sportovně oblečen, a to do červené bundy a černých kalhot. Na hlavě měl černou pletenou čepici a šálu," popsal krajský policejní mluvčí Pavel Valenta.

Dej sem prachy, vyzval obsluhu

Druhý případ v Držovicích na Prostějovsku se stal v sobotu kolem šesté večer.

„Plynnou češtinou a s nožem v ruce řekl: 'Dej sem prachy'. Obsluha z obavy o svůj život otevřela pokladnu. Lupič si z ní vytáhl peníze a dobíjecí kupóny různých hodnot v celkové hodnotě kolem 24 tisíc korun. Pak odešel směrem na Prostějov,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí Marta Vlachová.

Muž byl ve věku kolem 20 až 30 let, vysoký kolem 170 centimetrů, štíhlé postavy. Oblečen byl do sportovních tmavých kalhot s bílým pruhem po stranách, dále měl tmavou mikinu s kapucí přes hlavu, přes ústa tmavý šátek sahající až k očím. Na nohou šedé sportovní boty a na rukou měl pletené oranžové rukavice.

Zatím není jasné, jestli spolu oba případy souvisí. Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání loupeže, pachateli hrozí až desetiletý trest vězení. Policie zároveň žádá o pomoc při pátrání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám