Hlavní obsah

Lupiči prchali před policií vlakem

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZNOJMO

Marným útěkem dvou ze tří lupičů skončilo čtvrteční přepadení benzínky ve Znojmě. Mladíci ve věku 16 a 17 let se zalekli přijíždějících policistů a zvolili nejkratší možnou cestu, jak z problému ven. Zamířili k nedalekému vlakovému nádraží a bez kořisti naskočili do rozjíždějícího se vlaku. Třetího komplice zápasícího s obsluhou ponechali osudu.

Článek

"Šlo o mladé pachatele, kteří vnikli na benzínovou čerpací stanici ve čtyři hodiny ráno s kuklami na hlavách a dvěmi pistolemi ohrožovali obsluhujícího muže. Ten se nelekl, stiskl tísňový hlásič a tak se dvě hlídky se psovodem dostaly na místo činu do 3 minut. Nejstarší, 19letý, zůstal na místě, zbývající dva byli zadržení v Hrušovanech nad Jevišovkou," potvrdil Jindřich Hujňák ze znojemské policie.

Trojice chlapců, z nichž jeden je ze Znojemska a dva z Břeclavska, se nechovala příliš profesionálně a bylo na nich vidět, že jsou naprostí amatéři. Ani za tři minuty a v přesile nedokázali přinutit 24letého zaměstnance benzínky, aby jim vydal tržbu, která v té době dělala asi 40 tisíc korun. Navíc v okamžiku, kdy zahlédli majáky policejních aut, zazmatkovali.

Dopadeni na první zastávce

"Před policejním radou skončil jako první právě nejstarší z nich. Ten podal návrh na jeho vzetí do vazby," doplnil Hujňák. Další dva mladíci skončili v rukou strážců zákona po půlhodinové jízdě vlakem a zadrželi je policisté v Hrušovanech, když se pokusili vystoupit z vlaku a utéci.

Zbraně nebyly pravé

Při vyšetřování vyšlo najevo, že ani jeden z chlapců neměl nikdy problémy se zákonem. "Také jsme následně zjistili, že zbraně, které měli při přepadení, byly nefunkční makety," doplnila mluvčí jihomoravské policejní správy Dagmar Bartoníková.

Všechny tři pachatele obvinil policejní rada z loupeže, za kterou nejstaršímu z nich, který je jediný plnoletý, hrozí trest od 2 do 10 let, jeho komplicové mohou dostat od 1 do 5 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám