Hlavní obsah

Lupiči na Táborsku brutálně zmlátili lidi v rodinné firmě, sedm zraněných

Právo, Pavel Orholz
Aktualizováno

Skupina lupičů ve středu mezi 19. až 22. hodinou přepadla rodinnou firmu, která se zabývá výrobou součástek pro motocykly v Horusicích na Táborsku. Pravděpodobně železnými tyčemi zmlátili tamní zaměstnance a na místě zůstalo sedm zraněných. Dva přepravili záchranáři do nemocnice v Českých Budějovicích v kritickém stavu. Útočníci byli minimálně tři a odnesli si zatím neupřesněnou finanční hotovost.

Foto: Pavel Orholz, Právo

Lupiči přepadli rodinu v tomto domě v Horusicích na Táborsku.

Článek

„Na místě zasahovalo pět posádek záchranné služby a převážely i dvě osoby s mozkolebečním poraněním do českobudějovické nemocnice. Další dva těžce zraněné ve stabilizovaném stavu jsme přepravili do táborské nemocnice. Ve všech případech se jednalo o poranění hlavy,“ sdělila Právu mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková s tím, že tři další lidé utrpěli lehčí zranění.

Policie neupřesnila, zda všichni zranění jsou členové jedné rodiny. Zatím nespecifikovali ani útočné zbraně. Jak se Právu podařilo zjistit, mohlo se jednat o tupé předměty, jako například železné tyče. Lupiči měli v době přepadení na hlavách kukly a některé členy rodiny svázali. Mezi těžce zraněnými je i otec se synem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Mohu pouze říci, že na místě se nestřílelo. Z dosavadního šetření vyplývá, že se loupežného přepadení zřejmě dopustila skupina minimálně tří mužů, kriminalisté nevylučují, že jich mohlo být i více,“ konstatovala mluvčí jihočeské policie Lenka Kozoňová.

Foto: Marek Kulhavý, Novinky

Místo loupežného přepadení

V přepadené firmě se nemohou k celé události vyjadřovat. „Nemůžeme sdělovat jakékoliv informace, obraťte se na policii,“ sdělil Právu jeden ze zaměstnanců.

Policie hledá svědky

Policisté žádají o pomoc veřejnost. „Žádáme o pomoc každého, kdo se v Horusicích včera od 19:00 hodin do 22:00 hodin pohyboval pěšky, vozem nebo na kole a mohl si všimnout pohybu osob, vozidel nebo odstavených vozidel. Zvláště pak žádáme řidiče, kteří v uvedené době jeli po silnici kolem Horusic ve směru České Budějovice - Veselí nad Lužnicí a dále pak ve směru Veselí nad Lužnicí - Lomnice nad Lužnicí - Třeboň a všimli si pohybu osob nebo vozidel, aby své informace předali kriminalistům prostřednictvím linky 158,“ konstatovala Kozoňová. Na linku 158 by prý mohli volat i řidiči, kteří mají ve svých vozech autokameru a projížděli zmíněným místem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám