Hlavní obsah

Lupič přepadl rodinu v domě na Jičínsku. Muže shodil ze schodů

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Horké chvíle připravil v noci na neděli obyvatelům rodinného domu v Podhorním Újezdě na Jičínsku 24letý zloděj. Díky duchapřítomné reakci jedné z napadených osob však chytla policie mladíka při činu.

Mladíkovy zbraně našel policejní pesVideo: Policie ČR

 
Článek

Drsné probuzení nejprve čekalo 33letého muže, po němž mladík ozbrojený nožem požadoval pod pohrůžkou pobodání peníze. Ruch v domě probudil sestru napadeného, která se šla podívat, co se děje. Zloděj začal okamžitě ohrožovat i naštěstí stále duchapřítomnou ženu. „Napadený muž se sestry zastal. Agresor do něho strčil a shodil jej ze schodů,“ přiblížila policejní mluvčí Eliška Majerová.

Trojice mladíků zaútočila na kolemjdoucí muže, které po bitce oloupila

Krimi

Žena využila krátké nepozornosti ozbrojeného útočníka a mobilním telefonem stačila zavolat policii. Ženin bratr se mezitím vzpamatoval z nenadálého útoku a zahnal zloděje do přízemí domu. Mladík zahnaný do kouta dole ohrožoval už dvěma noži matku obou sourozenců.

„Přitom stále požadoval peníze a zlato. Výhrůžky stupňoval až do příjezdu policistů. V momentě, kdy hlídka dorazila na místo, snažil se agresor před nimi utéct. Policistům se však podařilo muže dopadnout a zadržet,“ doplnila Majerová.

Lupič ozbrojený nožem přepadl večerku v Havířově

Krimi

Policistům při hledání stop pomohl pes Vox, jenž na domovní zahradě našel kuchyňský nůž a další věci související s nočním loupežným přepadením.

„Kriminalisté ještě téhož dne mladíkovi sdělili obvinění ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a zvlášť závažného zločinu loupeže, za což mu hrozí až 10letý trest,“ uzavřela Majerová. Okresní soud v Jičíně akceptoval návrh na vzetí do vazby. Nešlo totiž o první prohřešek 24letého mladíka, jenž letos odešel za stejný čin od královéhradeckého soudu s podmínkou.

Foto: Policie ČR

V noci vnikl do domu, kde vyhrožoval pobodáním

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám