Hlavní obsah

Lupič přepadl lékárnu v Plzni. Přepral ho řidič, kterého si vzal jako rukojmího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Jen pár desítek minut stačilo plzeňským kriminalistům na dopadení lupiče, který ve středu v pravé poledne přepadl lékárnu v Plzni a poté si vzal jako rukojmího náhodného řidiče osobního vozidla a snažil se ho přimět odjet z města, což se mu nakonec nepovedlo. Čtyřicetiletého recidivistu z Chebska v pátek poslal soud do vazby.

Muž podezřelý z loupeže v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Násilník podle mluvčí policie Veroniky Hokrové vstoupil do lékárny ozbrojený nožem s deseticentimetrovou čepelí, který namířil na pracovnici za pultem a požadoval po ní peníze.

„Žena zachovala klid. Její kolegyně v zázemí prodejny mezitím zalarmovala policii, čehož se lupič zalekl a utekl,“ uvedla Hokrová.

Venku si pak lupič vyhlédl muže, který právě nasedl do auta a chystal se odjet. Podle informací Práva šlo o kurýra, který rozváží jídlo.

Dva muži v plastových maskách přepadli recepci v dopravním podniku v Plzni

Koktejl

„Nastoupil na místo spolujezdce. Řidič se ho snažil nejprve vytlačit z vozu ven, což se mu nepovedlo. Útočník pak řidiči pohrozil nožem a ten se z obavy o život rozjel,“ popisovala Hokrová dramatické okamžiky. Během cesty chtěl agresor po řidiči peníze a nutil ho, aby s ním odjel z města pryč.

„To řidiče vyděsilo už natolik, že zastavil v Tylově ulici a začal se s násilníkem prát. Nakonec se mu ho podařilo odzbrojit, vytáhl klíčky ze zapalování a z auta utekl. Zároveň volal na tísňovou linku,“ dodala Hokrová.

Lupič házel po prodavači v Plzni lahve, skončil ve vazbě

Krimi

Policisté lupiče dopadli u autobusového nádraží. K činu se přiznal a slíbil, že bude při vyšetřování spolupracovat. Do Plzně si prý přijel obstarat opiátové náplasti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám