Hlavní obsah

Do osobního vlaku v Jihlavě narazila jiná souprava, dva zranění

Jihlava
Aktualizováno

Dva lidé se v úterý lehce zranili na nádraží v Jihlavě, když do stojícího osobního vlaku narazila posunovaná lokomotiva se dvěma vagony. Nehodu vyšetřuje Drážní inspekce i policie. Je to druhý incident na železnici na Vysočině za poslední týden.

Foto: Drážní inspekce

Škoda na vlacích nevznikla.

Článek

Nehoda se stala v úterý po poledni. Posunovaný díl podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala zřejmě překročil tolerovanou rychlost pět kilometrů v hodině. Při nárazu se zranili dva cestující v osobním vlaku. „Pravděpodobně se narazili o sedadlo ve vlaku. Škoda nevznikla,” řekl Drápal.

Foto: Drážní inspekce

Při nehodě vlaků se zranili dva lidé

Příčiny kolize zatím inspekce nezná. Na místě byla ověřena funkčnost brzd, které byly v pořádku. „Nicméně bude ještě provedena komisionální zkouška, aby se zjistil technický stav vlaku,” řekl Drápal.

Podle mluvčí policie Jany Kroutilové byly dechové zkoušky u zaměstnanců drah negativní.

Vlak jel bez strojvedoucího

Drážní inspekce se na Vysočině zabývá také případem jízdy vlaku bez strojvedoucího ve Velkém Meziříčí na Žďársku z 19. února. Ve vlaku tou dobou bylo 11 cestujících, nikomu se nic nestalo. „Na závěry je ještě brzy, věc se stále vyšetřuje,” řekl Drápal.

Foto: Drážní inspekce

Vlak, které jel bez strojvedoucího.

Už dříve uvedl, že vlak měl technické problémy, kvůli nimž strojvedoucí vyšel vlaku, aby se je pokusil opravit. Následně se vlak samovolně rozjel. Zastavil sám po několikakilometrové jízdě.

Problémy s lokomotivami v posledních dnech měli i v sobotu ráno na nádraží v Českých Budějovicích. Dvě se tam srazily. Nikomu se nic nestalo, vznikla pouze hmotná škoda. Podle Drážní inspekce mohla mít jedna z lokomotiv technickou závadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám