Hlavní obsah

Na nádraží v Českých Budějovicích se srazily lokomotivy

České Budějovice

Dvě lokomotivy se srazily v sobotu brzo ráno na nádraží v Českých Budějovicích. Nikomu se nic nestalo, vznikla pouze hmotná škoda. Podle Drážní inspekce mohla mít jedna z lokomotiv technickou závadu. Jde už o třetí incident na železnici tento týden.

Foto: Drážní inspekce

Nabourané lokomotivy v Českých Budějovicích

Článek

„Dnes v 05.45 se v Českých Budějovicích srazily dvě posunované lokomotivy. Při mimořádné situaci nedošlo k vykolejení ani jedné z lokomotiv,“ informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle něj se škoda na lokomotivách vyšplhala k částce dva miliony korun, na železniční infrastruktuře je to 50 tisíc korun. Lehce se zranil strojvedoucí lokomotivy, která najela do stojící mašiny. „Dle dosavadního zjištění Drážní inspekce není vyloučena příčina v podobě technické závady na lokomotivě,“ konstatoval Drápal.

Foto: Drážní inspekce

Vlak, které jel bez strojvedoucího.

Tento týden je to již třetí událost na české železnici. V úterý jel u Velkého Meziříčí osobní vlak bez strojvůdce s 11 cestujícími asi šest kilometrů, než sám zastavil. Nikomu se naštěstí nic nestalo. [celá zpráva]

V pátek večer projel v Ejpovicích u Plzně expres návěstidlo zakazující jízdu a vjel do cesty vlaku z Plzně. Strojvedoucí obou souprav zastavili 34 metrů od sebe. Událost se obešla bez zranění. Všemi události se dále zabývají inspektoři Drážní inspekce.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak v EjpovicíchVideo: Ivan Blažek, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám