Hlavní obsah

Lektor Policejní akademie jde za napadení záchranářů k soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pedagog policejní akademie, který měl v opilosti napadnout pracovníky pražské záchranné služby, policisty i zaměstnance záchytné stanice a vyhrožoval jim smrtí, půjde k soudu. Muži hrozí až pět let vězení. "Minulý týden byla podána obžaloba," řekl ve středu mluvčí pražského městského státního zastupitelství Martin Omelka.

Článek

Dle informací televize Nova je podezřelým major Otakar Hronek z katedry tělesné a střelecké přípravy Policejní akademie. Muž čelí obvinění z několika trestných činů.

Opilého Hronka našli policisté v noci prvního března na autobusové zastávce v pražských Nuslích na základě oznámení na tísňovou linku policie, kde neznámý volající nahlásil, že v parku leží člověk a mohl by zmrznout. Přivolaní policisté se snažili muže probrat, ten jim po probuzení začal vyhrožovat zraněním a smrtí.

Ke zbrani měl upravené náboje

Stejný způsobem vyhrožoval také přivolaným záchranářům, a to i při převozu do nemocnice a na záchytku v nemocnici v Praze na Bulovce. Policisté museli muže pacifikovat za pomoci donucovacích prostředků. Obviněný řádil i na záchytce, kde měl dle žalobce pokousat sanitářovi ruku.

Hronek je obviněn z trestných činů zprotivení a donucení k porušení vojenské povinnosti, z násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci, z výtržnictví a z vývoje, výroby a držení zakázaných bojových prostředků. U muže bylo v osudnou noc totiž nalezeno, kromě legálně držené zbraně, také speciálně upravené střelivo způsobující větší poranění.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám