Hlavní obsah

Kvůli tragické nehodě na Českolipsku obvinila policie řidiče sypače

Sosnová

Z usmrcení z nedbalosti obvinili policisté čtyřiapadesátiletého řidiče sypače. Podle jejich zjištění zavinil loni v prosinci tragickou nehodu na křižovatce u autodromu v Sosnové na Českolipsku, při níž zahynul řidič osobního vozu značky Nissan. Za to mu hrozí až šest let vězení.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda u Sosnové na Českolipsku

Článek

O vývoji v případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Tragická nehoda se stala 6. prosince kolem 6:00. Sypač a auto značky Nissan Micra se střetly na křižovatce silnic I/9 a místní komunikace 913. Sypač vyjížděl z vedlejší silnice a osobní auto jelo po hlavní.

„Vyšetřovací pokus a další podklady vyplývající ze znaleckého posudku jednoznačně vedly k závěru, že za nehodu je zodpovědný řidič nákladního vozidla. Nedal přednost po hlavní silnici jedoucímu nissanu a vytvořil mu tak náhlou překážku, které se nemohl řidič nissanu vyhnout," uvedla Baláková.

Sypač na chodníku v Hradci srazil seniorku

Krimi

Řidič sypače podle Balákové po nehodě uvedl, že nissan neměl rozsvícená světla. Policie i proto provedla letos v lednu vyšetřovací pokus přímo na místě nehody.

„Znalecký posudek i vyšetřovací pokus potvrdily, že nissan jel s rozsvícenými světly. Ta byla v činnosti až do okamžiku střetu s nákladním vozem," řekla mluvčí policie.

Policisté řidiče sypače poprvé jako obviněného po zahájení trestního stíhání vyslechli v úterý. „Řidič přiznal odpovědnost za nehodu a lituje toho," dodala Baláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám