Hlavní obsah

Kvůli mrazům zahynulo od pátku sedm lidí

Právo, ČTK, hon

Mrazivé počasí si od pátku v Česku vyžádalo zřejmě sedm obětí. Na Moravě a ve Slezsku zemřelo podle dostupných informací na podchlazení pět lidí, v Čechách dva. Většina z nich byli lidé bez domova. U všech by příčinu smrti měla ještě potvrdit pitva. Další dva podchlazení leží v olomoucké nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V Moravskoslezském kraji podle dostupných informací na následky mrazů zemřeli tři lidé. V noci na neděli byl nalezen umrzlý bezdomovec pod mostem v centru Ostravy, o den dříve našli mrtvého podchlazeného muže na Revoluční ulici ve Frýdku-Místku.

Dalším mrtvým je 44letý muž z malé obce u Nového Jičína, který už ve středu odešel z domova a od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu. Policie po něm začala v pátek pátrat.

„V sobotu po půlnoci jej policisté nalezli mrtvého nedaleko jeho domova. Pravděpodobnou příčinou smrti se stalo podchlazení organismu. Záchranáři na těle nenašli nic, co by svědčilo o násilné smrti, více prozradí nařízená pitva,“ uvedl mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

V Praze spali bezdomovci na lodi

V pátek našli v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku mrtvého bezdomovce jeho známí v opuštěném domě.

Už v sobotu policie oznámila, že na autobusovém nádraží v Rožnově pod Radhoštěm byla nalezena mrtvá bezdomovkyně, dalšího mrtvého bezdomovce našli lidé v lesích u Hradce Králové, na podchlazení zřejmě zemřel také starší muž v Plavech na Jablonecku.

Mrazivé počasí nejvíce ohrožovalo lidi bez domova, ve větších městech se část mohla uchýlit do azylových domů či nocleháren. Například na pražské lodi Hermes, která slouží jako noclehárna, v noci na neděli přespalo asi 162 bezdomovců.

Reklama

Výběr článků

Načítám