Hlavní obsah

Kramný bude zřejmě souzen za křivé obvinění policistů

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Petr Kramný z Karviné, který byl na začátku roku odsouzen za vraždu své manželky a dcery v Egyptě, bude nakonec s velkou pravděpodobností souzen i za křivé obvinění. Během vyšetřování případu totiž nařkl policisty, že na něj činili nátlak a fyzicky ho napadli. Okresní soud v Ostravě sice stíhání Kramného v lednu zastavil pro tzv. neúčelnost, státní zástupce si ale podal stížnost ke krajskému soudu, který mu vyhověl a verdikt nižší instance zrušil.

Foto: Aleš Honus, Právo

Petr Kramný ve čtvrtek u soudu

Článek

„Mohu potvrdit, že rozhodnutí soudu prvního stupně bylo v neveřejném jednání zrušeno. Vzhledem k tomu, že rozhodnutí ale nebylo doručeno stranám, nemohu se k tomu v tuto chvíli vyjadřovat,“ uvedla mluvčí ostravského krajského soudu Lucie Olšarová.

Okresní soud v Ostravě zastavil trestní stíhání Kramného za křivé obvinění kvůli tomu, že vedle trestu za vraždu by byl trest bezvýznamný. Podle českých zákonů se tresty nesčítají. Z jakého důvodu krajský soud rozhodnutí zrušil, není zatím jasné.

Měli ho ponižovat

Policie začala Kramného stíhat za křivé obvinění, protože tvrdil, že byl při jednom z výslechů týkajících se smrti jeho blízkých vystaven ponižování a policejnímu násilí. Prý dostal úder do hlavy, po kterém spadl ze židle, pak mu policista dvakrát udeřil hlavou o zeď. Generální inspekce bezpečnostních sborů ale došla k závěru, že nic z toho se nestalo.

Podle letošního rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě má Kramný za vraždu manželky a dcery strávit ve vězení 28 let. Kauzu bude řešit Vrchní soud v Olomouci, ke kterému se Kramný, jenž vinu od počátku popírá, odvolal. Podle rozsudku zabil Kramný své blízké elektrickým proudem. Už dva roky je ve vazbě. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám