Hlavní obsah

Krajský šéf ODA je za znásilnění ve vazbě

Novinky, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Předseda královéhradecké krajské organizace Občanské demokratické aliance, 36letý Tomáš Müller z Roudnice, byl v polovině února zatčen a skončil ve vazbě. Mezi místními se hovoří o tom, že měl sexuální vztahy s dívkami, které k němu chodily jezdit na koni.

Foto: Vladimír Lachout

Hrad Karlštejn ročně navštíví přes 200 tisíc návštěvníků z celého světa...

Článek

Policie zatím nechce k případu sdělovat bližší informace. Zveřejnila pouze, že Müller je podezřelý ze tří trestných činů. "Bylo mu sděleno obvinění ze spáchání trestných činů znásilnění, ohrožování mravní výchovy mládeže a podávání alkoholu mladistvým," uvedla v pondělí mluvčí východočeské policie Marie Kotková s tím, že mu hrozí až 12 let vězení.

Měsíc předsedou

Müller se stal předsedou hradecké ODA teprve před měsícem. Je soukromě hospodařící farmář a předseda Jezdeckého klubu Dark Horse Roudnice. V letech 1991 až 2001 byl členem KDU-ČSL, do ODA vstoupil až loni.

Starosta Roudnice Martin Bitvar (nezávislý) uvedl, že o Müllerových aktivitách není blíže informován. "Zaslechl jsem mezi lidmi jen to, že měl mít nějaké sexuální vztahy s děvčaty, které k němu chodily jezdit na koních," uvedl.

Strana o zatčení neví

Předsedkyně aliance Jiřina Nováková o Müllerově zatčení neměla ani tušení. "Je to pro mě překvapení. Ovšem v naší straně to chodí tak, že pokud se obvinění prokáže jako opodstatněné, funkcionář sám odstoupí," řekla v pondělí.

Strana má v Královéhradeckém kraji zhruba třicítku registrovaných členů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám