Hlavní obsah

Krádež to nebyla, poník s přetrženou lonží zmizel ze Strakonicka sám

– Kalenice

Nové světlo do případu zmizelého poníka na Strakonicku přinesla zjištění kriminalistů, podle kterých zvíře minulý týden ve čtvrtek nikdo neukradl, nýbrž se vydalo do světa samo poté, kdy se mu přetrhla tzv. lonž, tedy vodicí páska. Svědci viděli poníka naposledy na Klatovsku.

Foto: Policie ČR

Poník zmizel ze statku v obci Kalenice

Článek

O vývoji v pátrání v pondělí informoval mluvčí policie Milan Bajcura, který minulý týden v pátek sdělil, že den před tím neznámý zloděj ukradl ze statku v obci Kalenice pětiletého poníka.

V pátrání ale následně došlo k obratu. Jak se ukázalo, hledaného poníka ještě v pátek viděli svědci na Klatovsku. Kolem zvířete nikdo nebyl a podle policie rovněž samo vyrazilo ze statku.

„Dalším šetřením policisté zjistili, že k přerušení lonže – vodítka pravděpodobně došlo odtržením při pohybu samotného hledaného poníka,” informoval v sobotu Bajcura.

Neznámý zloděj ukradl na Strakonicku poníka

Krimi

Policisté na základě těchto nových skutečností případ překvalifikovali z trestného činu na prověřování.

„Naše výzva stále trvá, kdo by poníka spatřil, informujte nás na lince tísňového volání 158,” dodal mluvčí policie.

Reklama

Související články

V Praze utekla majiteli samička servala

Po kočkovité šelmě rodu servala stepního pátrají od středy policisté a strážníci v pražské části Újezd nad Lesy. Chovatel uvedl, že se samička zaběhla...

Ukradl koně, schoval se s ním v ložnici

Netradiční úkryt pro ukradeného koně vymyslel jednatřicetiletý Američan Gary Chase Coble ze Severní Karolíny. Se zvířetem se ukryl v ložnici, kde jej také...

Výběr článků

Načítám