Hlavní obsah

Krádež nafty za čtyři stovky nebo kafe v kabelce, podezřelým hrozí osm let

Právo, pko, hon

Hodně draho může přijít 42letého recidivistu jeho tankování za pět prstů na benzinové stanici ve Vyškově. Muž totiž do svého audi natankoval naftu za 400 korun, ale s placením se už neobtěžoval. Protože se činu dopustil v době nouzového stavu, hrozí mu až osm let vězení. Stejný trest hrozí ženě z Ostravska, která je podezřelá z krádeže kávy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Recidivista si podle policejní mluvčí Alice Musilové nedávno odpykal trest za krádež, poškození cizí věci a maření úředního rozhodnutí, má rovněž zákaz řízení vozidel. Nyní je podezřelý z krádeže.

„Protože se skutku dopustil v době nouzového stavu, hrozí mu u soudu zvýšená trestní sazba,“ konstatovala ve středu mluvčí.

Policie domlouvala nudistům na Pardubicku, aby si vzali roušky

Koronavirus

Až osmiletý trest hrozí rovněž 22leté ženě za krádež dvou balení kávy ve Vratimově u Ostravy. Mluvčí policie Eva Michalíková uvedla, že si žena měla při nákupu schovat do kabelky dva balíčky s kávou v celkové hodnotě necelých pět stovek.

„Následně měla projít bez zaplacení prostorem pokladen, kde už ji však čekala ochranka, která celé její jednání zaznamenala,“ uvedla mluvčí.

Krádež ve stavu nouze: Za konzervy a oplatky ženě hrozí osm let vězení

Krimi

Za normálních okolností by šlo o přestupek, ale vzhledem k tomu, že žena byla nedávno za podobné jednání odsouzena, policie případ šetří jako trestný čin, za který za stavu nouze hrozí oproti normálu až čtyřnásobný trest, tedy dva a půl roku vězení.

Vzhledem ke své trestní minulosti přitom žena nemůže podle policie počítat s podmínkou.

Reklama

Související články

V brněnské hospodě se vesele kouřilo a pilo

Někteří hospodští a jejich štamgasti stále odmítají přistoupit na vládní opatření týkající se uzavření restaurací. Naposledy si tak brněnští policisté ve...

Výběr článků

Načítám