Hlavní obsah

Kolemjdoucí zadržel zvrhlíka, který chtěl znásilnit ženu v Praze. Policie hledá oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za bílého dne se podle vyšetřovatelů pokusil 35letý muž v pražských Kbelích znásilnit ženu. Vyrušil ho ale kolemjdoucí, který útočníka zadržel. Z místa ještě před příjezdem policie zmizela poškozená. Ta se dosud policistům nepřihlásila.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Násilník si na ženu počíhal v pátek kolem půl druhé odpoledne v ulici Divišova.

„Zcela obnažený muž svou oběť zatáhl do porostu poblíž živého plotu jednoho z místních domů, povalil ženu na zem a pokusil se ji znásilnit,“ informovala v pondělí mluvčí policie Andrea Zoulová.

Vyrušil ho však muž, který venčil psa. Útočníka zadržel a pohlídal do příjezdu policistů. Ti ho pak převezli na služebnu. Násilník je podezřelý z trestného činu znásilnění a výtržnictví.

Dosud ovšem nebyl obviněn, protože policisté nemluvili s poškozenou, která z místa v šoku odešla. „Její svědectví je však v tomto případu stěžejní. Svou výpovědí může násilníka usvědčit a zároveň ochránit další ženy od podobného hrůzného zážitku,“ upozornila mluvčí policie.

Zároveň požádala, aby se dotyčná přihlásila. „Zachování anonymity a ochrana svědka je v podobných případech samozřejmostí,“ uzavřela Zoulová.

Reklama

Výběr článků

Načítám