Hlavní obsah

Kojence a další děti vynášeli v noci policisté z hořícího domu

Novinky, Ondřej Kořínek
Český Těšín

Boucháním na dveře probudila ve středu brzy ráno společná hlídka policistky a strážníka obyvatele jednoho domu v Českém Těšíně. Ze sklepa se valil hustý kouř a na chodbách již byla minimální viditelnost. Příslušníci z domu vynesli tříměsíčního kojence a tříleté dítě, dalším lidem pomohli utéct.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár v panelovém domě likvidovali hasiči z Olomouce a Topolan.

Článek

Společná hlídka procházela ulicí Jablunkovská ve 02:25, když si všimla valícího se kouře ze sklepa domu. Strážník s policistkou okamžitě zareagovali a bušením na dveře se jim podařilo probudit jednu obyvatelku.

„Chodba byla zavalena kouřem s minimální viditelností, v domě spaly tři malé děti a čtyři dospělé osoby. Pravděpodobně došlo k požáru ve sklepě, kde byl kotel na tuhá paliva a také plynové rozvody,“ informovala mluvčí města Český Těšín Dorota Havlíková.

Hlídka proto začala s evakuací obyvatel. Policistka vynesla z domu tříměsíčního kojence, strážník tříleté dítě, žena bydlící v domě vyvedla šestileté dítě. Strážník nakonec pomohl ještě starší ženě. Dva muži opustili dům po svých.

„Obyvatele domu, kteří se nadýchali zplodin, si převzala záchranná služba, která je převezla do Nemocnice Karviná. Celá věc je dále v šetření techniků HZS,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám