Hlavní obsah

Kočkova rodina odešla po poledni od výslechu

– PRAHA • Aktualizováno
Právo, Novinky, Radim Vaculík

V sobotu krátce před polednem dorazili k policejnímu výslechu do Kongresové ulice v Praze otec, syn a přítelkyně zavražděného Václava Kočky. Novinářům odmítli jakékoliv komentáře.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vpravo: Václav Kočka starší, uprostřed advokát Josef Lžičař, vlevo syn zavražděného Václava Kočky ml.

Článek

Přestože policie splnila svůj slib a dala pozůstalým po Václavu Kočkovi ml. den na vzpamatování se, k sobotnímu výslechu dorazil otec zavražděného viditelně otřesen.

"Nezlobte se, jsem pod práškama, složil bych se," řekl stručně Václav Kočka starší. Přišel s 15letým synem zavražděného. Minutu poté dorazila i přítelkyně Kočky ml., který byl v noci na pátek zastřelen v pražské restauraci. Před novináři utekla.

Po zhruba dvouhodinovém výslechu odešli otec, syn a přítelkyně zavražděného Václava Kočky ml. bočním východem. "Nechtějí se k tomu vůbec vyjadřovat," řekl Právu advokát Josef Lžičař.

Soud obdržel návrh na vazbu Bohumíra Ďurička. "Rozhodne se o ní v neděli v půl desáté," řekl Právu předseda soudu pro Prahu 1 Libor Vávra.

Podle svědků první rána zasáhla Kočku ml. vestoje, druhé dvě Ďuričko vypálil, když už oběť ležela na zemi.

Střelbě v pražské restauraci Monarch předcházelo hecování a sázka o to, kdo má u sebe více peněz. Podle svědků se Ďuričko Kočkovi chlubil miliónem v hotovosti, načež vznikla strkanice, do níž se syn provozovatele Matějské pouti zapletl.

Reklama

Související témata:

Související články

Přízrak mafiána Mrázka se znovu vynořil

Aktéry noční vraždy Václava Kočky ml. rukou podnikatele Bohumíra Ďurička spojují mimořádně zajímavá pouta. Oba muži se prokazatelně po léta stýkali s bývalým...

Blesk: Ďuričko se stýkal s Talmanovou

Bohumíru Ďuričkovi, který podle policie zavraždil Václava Kočku ml., se líbila partnerka premiéra Mirka Topolánka Lucie Talmanová. Uvažoval o tom,...

Výběr článků

Načítám