Hlavní obsah

Kluci slavili narozeniny, málem se otrávili alkoholem

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOPŘIVNICE

Otravou alkoholem zakončila dvojice nezletilých kluků z Kopřivnice oslavy narozenin. Zatímco starší, 14letý si poležel v nemocnici, „léčbu“ druhého, 12letého vzali do vlastních rukou rodiče, kteří si pro něj museli přijet na místo párty.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Narozeninovou párty pořádal čtrnáctiletý kluk v bytě svých rodičů na ulici Osvoboditelů a pozval na ni i o dva roky mladšího kamaráda. Hoši vyzkoušeli hlavně domácí pálenku, kterou prý letos vyrobil dědeček jednoho z nich.

Už v notně podroušeném stavu se dvanáctiletý kluk vypotácel z bytu, kde ho našli sousedé a zavolali místní strážníky. „I přesto, že téměř nebyl schopen řeči, se od něj hlídka dozvěděla, že v bytě je jeho kamarád, který slaví narozeniny,“ popsal Dalibor Klement, zástupce velitele Městské policie v Kopřivnici.

Pro oba nezletilé výtečníky zavolali strážníci Rychlou záchrannou službu, která je odvezla do novojičínské nemocnice. O případu navíc informovali sociální pracovnici.

„Pro mladšího z pacientů přijeli rodiče a hned si ho dovezli domů,“ uvedla mluvčí Nemocnice s poliklinikou v Novém Jičíně Simona Součková. Údajný oslavenec zůstal podle ní na dětské jednotce intenzivní péče. „Byl silně opilý, měl poruchy vědomí,“ popsala stav kluka, kterému lékaři naměřili asi 1,6 promile alkoholu v těle.

„Taková míra opilosti způsobí dítěti středně těžkou otravu alkoholem,“ dodala Součková s tím, že hoch zůstal v péči lékařů dva dny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám