Hlavní obsah

Kapsářky chtěly v Praze okrást policistku z Kapsa týmu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V policejní cele skončila dvojice bulharských kapsářek, jež se koncem srpna v centru Prahy pokusila okrást jednu z kriminalistek, které se zaměřují právě na kapesní krádeže. Incident, o němž ve středu informovala pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová, zaznamenal i operátor kamerového systému.

Kapsářka chtěla okrást policistku, se zlou se potázalaVideo: Policie ČR

 
Článek

Trojice policistek sledovala dvojici podezřelých žen, které se pohybovaly kolem skupinek turistů a jevily zájem o jejich kabelky a zavazadla.

„Když podezřelá dvojice vešla do obchodu s oděvy, jedna z kriminalistek předstírala zájem o zboží, telefonovala s kolegyněmi před prodejnou a sledovala podezřelé ženy, zda se nesnaží některou zákaznici připravit o peněženku,” popsala mluvčí situaci, která předcházela zadržení.

Jednu z podezřelých žen pak zaujala právě telefonující policistka. Natlačila se proto na ni a rukou skrytou pod ramínkem s oblečením jí rozepnula kabelku, z níž se pokusila uzmout peněženku.

Foto: Policie ČR

Šipka označuje místo, kde se kapsářka snaží obrat kriminalistku.

„Když policistka ucítila ruku zlodějky v kabelce, trhla sebou tak, že obě podezřelé se zalekly a po chvíli opustily prodejnu. Venku už ale na ně čekaly kriminalistky, které šestadvacetiletou a dvacetiletou ženu zadržely,” dodala Rösslerová, podle níž byly obě zlodějky obviněny z krádeže.

Herecký výkon zlodějce nepomohl

Stejné trojici kriminalistek se podobný kousek podařil již na počátku července. Rovněž v tomto případě zadržely dvě bulharské kapsářky při pokusu o krádež. Těm se však podařilo vysmeknout a daly se na zběsilý útěk, každá na jinou stranu.

„Když policistka viděla, že jeden z přihlížejících nastavil prchající ženě nohy, ta zakopla a padala do náruče kolegyň, kriminalistka utíkala za druhou prchající ženou,” popsala honičku mluvčí.

Zadržení druhé bylo otázkou několika desítek metrů. Když ji policistka dostihla, začala žena předstírat jakýsi záchvat, během něhož kolem sebe kopala a plivala. Kolemjdoucí zdravotnice označila její počínání za „kvalitní herecký výkon”, což následně potvrdila i přivolaná záchranka. Ženy skončily na služebně s obviněním z pokusu o krádež.

„V případě odsouzení jim hrozí až dvouleté vězení,” shrnula výsledek akce Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám