Hlavní obsah

Kamionu vzplál na sjezdu z dálnice v Ostravě návěs, škoda za dva miliony

Novinky, plk
Ostrava

Škodu za minimálně dva miliony korun napáchal v pondělí ráno požár na návěsu kamionu v Ostravě. Oheň zachvátil i plastové přepravky na návěsu. Auto hořelo na sjezdu z dálnice D1 na Rudnou ulici ve směru na Havířov.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár návěsu v Ostravě

Článek

Hasiči se o kamionu v plamenech dozvěděli krátce před 5:30. „Při příjezdu první jednotky byly zdálky na odstaveném návěsu již vidět šlehající plameny. Hasiči na boj s plameny nasadili dva vodní proudy,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Protože se požár rozšířil i do nákladového prostoru návěsu, ve kterém byly uložené plastové přepravky, museli hasiči použít na hašení pěnu.

Hořící auto se ve Slovinsku samo nastartovalo a rozjelo

AutoMoto

„Po uhašení vyskládali přepravky ven z návěsu, aby bylo možno provést likvidaci posledních skrytých ohnisek,” doplnil mluvčí s tím, že jeho kolegové použili termokameru.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči likvidovali požár návěsu pěnou.

Požár se hasičům podařilo lokalizovat za 20 minut, dalších 40 minut jim trvala jeho likvidace.

Žhář zapálil na Berounsku devět aut

Krimi

Během zásahu byla doprava na Rudné ulici ve směru na Havířov svedena do jednoho jízdního pruhu. Příčinu požáru hasiči vyšetřují.

Reklama

Související články

U pražských Třebonic vzplálo luxusní BMW

Na Rozvadovské spojce u pražských Třebonic hořelo v sobotu večer osobní vůz BMW. Kvůli požáru musel být na několik desítek minut zastaven provoz ve směru od...

Výběr článků

Načítám