Hlavní obsah

Kamionu na Karvinsku bouchla pneumatika přímo před policejní hlídkou

Právo, plk

Ve správný čas na správném místě se v pátek 13. srpna odpoledne ocitli dopravní policisté z Karviné. Pomohli řidiči kamionu, kterému v Petřvaldu přímo před nimi praskla a následně začala hořet jedna z pneumatik.

Kamionu praskla pneumatika a začala hořetVideo: Policie ČR

 
Článek

Na to, že se šofér kamionu dostal krátce po 14. hodině na hlavním silničním tahu mezi Ostravou a Karvinou do nesnází, upozornila policejní hlídku detonace a černý hustý dům, který vycházel ze zadní části návěsu.

„Dvaačtyřicetiletý řidič jel ve směru z Ostravy, za ním jelo osobní vozidlo. K události došlo v Petřvaldu před světelnou křižovatkou,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Motorkář na Jičínsku narazil do traktoru. Na místě zahynul on i spolujezdec

Krimi

Dodala, že v době, karambolu, dohlíželi dopravní policisté na dodržování pravidel silničního provozu poblíž restaurace Valachovec. „Dalo by se říct, že ohlušující ránu, černý dým a plameny šlehající ze zadní pneumatiky návěsu viděli v přímém přenosu,“ poukázala.

Policisté vyrazili řidiči kamionu, který odstavil auto v autobusovém zálivu, okamžitě na pomoc. „Začali začínající požár hasit. Řidič podle jejich pokynů odpojil tahač a odstavil ho do bezpečné vzdálenosti,“ doplnila Viačková a doplnila, že událost se obešla bez zranění.

Co se stane, když pneumatiku roztočíte rychlostí zvuku? Rusové to zkusili

AutoMoto

Škoda na soupravě je předběžně vyčíslena na 90 tisíc korun. Další škoda je na poškozené přední části osobního vozidla, které jelo za kamionem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám