Hlavní obsah

Kamión na Českolipsku prorazil závory na přejezdu a ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

I přes nedávnou tragickou nehodu ve Studénce, řidiči na přejezdech nepřestávají riskovat. Přesvědčili se o tom v pátek policisté a pracovníci drah na Českolipsku. Neznámý řidič kamiónu tam prorazil spouštějící se závory a ujel. Policie po něm marně pátrá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kamión vjel na přejezd v Horní Polici na Českolipsku kolem 22. hodiny večer. Na přejezdu již svítila červená světla a spouštěly se závory. Šofér si z toho ale nic nedělal a závory prorazil. Všimli si toho pracovníci drah, kteří ale policii přivolali až půl hodiny po události.

„I přes časovou prodlevu se snažili učinit opatření ke zjištění nákladního vozidla, jehož řidič nerespektoval žádná výstražná upozornění u železničního přejezdu. Napříč kraji jsme vyhlásili pátrání po kamiónu, který má mít poškozenou plachtu. Vozidlo se doposud nepodařilo nalézt,“ informovala Novinky mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Šoféři ale riskantně přejíždějí železniční přejezdy i jinde. Redakce Novinek ve středu zaznamenala řidiče i chodce v pražském Radotíně, kteří vjíždějí na koleje ve chvíli, kdy už svítí červená světla. [celá zpráva]

Porušování pravidel na železničním přejezdu Video: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám