Hlavní obsah

Kamera strážníků zachytila výbuch auta na nádvoří Masarykovy univerzity

Právo, pko
Brno

Brněnští strážníci zveřejnili v pátek video, na němž je vidět čtvrteční výbuch auta na dvoře rektorátu Masarykovy univerzity v Brně. Strážníci na místo přišli zkontrolovat situaci, když průjezdem zahlédli hořící auto. Jen několik vteřin po jejich příchodu v autě explodovala tlaková lahev. Dva zranění dělníci skončili po výbuchu v nemocnici.

Výbuch na dvoře rektorátu univerzity zachytila kamera strážníkůVideo: Městská policie Brno

 
Článek

„Strážníci okamžitě s hasicím přístrojem v rukou vběhli do areálu, kde nejprve přes plochu dvora spatřili šestačtyřicetiletého dělníka. Pohyboval se v blízkosti auta, a proto na něj zavolali, aby se okamžitě vzdálil. Několik sekund nato došlo k výbuchu. Jeden člen hlídky se proto vydal do zadní části budovy, kde se mohli nacházet další lidé,“ popsal dramatickou situaci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

V automobile byly dvě kyslíkové lahve a vybuchla jedna z nich.

„Druhý hned po opětovném nahlédnutí do dvora uviděl krvácejícího muže poraněného střepinami na ruce a odvedl ho do bezpečí. Současně strážníci požádali o rychlý příjezd záchrannou službu. Raněnému poskytovali první pomoc až do příjezdu sanitky a do ošetřování se výrazně zapojili i hasiči,“ dodal Ghanem.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Čtvrteční výbuch si vyžádal dva vážně zraněné.

Zaměstnanci univerzity už v pátek odklízeli následky exploze. Výbuch poškodil dvě zaparkovaná auta a zničil asi tři desítky oken, stopy po explozi nese i fasáda.

Přestože původní zprávy hovořily o kritickém stavu dvou dělníků, kteří na místě pracovali, nakonec se jejich zranění ukázala být méně závažná. Příčinu neštěstí vyšetřovatelé stále zjišťují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám