Hlavní obsah

Kamera hasičů zachytila boj s plameny hořícího kamiónu na dálnici

– Brno
Právo, miv

Na padesát minut se ve středu zcela zastavil provoz na dálnici D52 nedaleko Syrovic na Brněnsku. Důvodem byl požár kamiónu s nákladem dřevotřísky. Jihomoravští hasiči v pátek zveřejnili video zachycující boj s ohněm.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár zachytila kamera hasičůVideo: HZS Jihomoravského kraje

 
Článek

Zprávu o požáru dostalo operační středisko hasičů o půl dvanácté a na místo vyrazilo sedm jednotek. Při příjezdu prvního vozu hasičů se posádce naskytl pohled na plameny šlehající z návěsu. Hořet nejspíše začal od kol a plameny zachvátily i náklad dřevotřísky. Řidič ještě stačil hořící návěs od tahače odpojit, a zabránil tak přenesení ohně na vozidlo.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár kamiónu na dálnici D52

„Na zdolání požáru nasadili zasahující hasiči postupně dva proudy. V místě události se komplikoval provoz, dálnice byla z důvodu hasebních prací po necelou hodinu ve směru na Brno uzavřena,“ uvedl mluvčí hasičů Rostislav Zelený.

Čtyřicet minut po ohlášení měli hasiči situaci pod kontrolou, uhasili i trávu v sousedství vozovky, kam se plameny rozšířily. Na kamiónu a nákladu dřevotřískových desek vznikla škoda za osm set tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám