Hlavní obsah

K bitcoinmatu jela žena z Jesenicka taxíkem sto kilometrů, nakonec přišla o 300 tisíc

Jeseník

Taxíkem na cestu dlouhou téměř sto kilometrů se vypravila ve středu žena z Jesenicka (47). Poslechla radu falešného bankéře a do bitcoinmatu v Olomouci mu vložila 300 tisíc korun. Ještě týž den se v předtuše, že naletěla podvodníkovi, vypravila na policii.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ženu dva dny předtím, než dorazila na policii, telefonicky kontaktoval jí neznámý muž, který se jí představil jako pracovník banky a sdělil jí, že došlo k napadení jejího účtu, za účelem sjednání úvěru,“ sdělila Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Další telefonická komunikace podle ní proběhla podle domluvy ve středu.

„Během ní jí údajný bankéř dal radu, jak celou situaci zachránit. Důvěřivá žena dbala jeho instrukcí, a tak nejprve zavítala do své banky v Jeseníku, ve které si sjednala úvěr ve výši 300 tisíc korun.

Žena z Olomouce chtěla prodat postel za pár stokorun, přišla o čtvrt milionu

Krimi

Poté jí volající zařídil taxíka, který ji převezl do jednoho z olomouckých nákupních center. Převoz si však musela zaplatit sama, cesta ji přišla na necelé tři tisíce korun,“ uvedla mluvčí.

V obchodním centru žena podle ní navštívila pobočku banky, ve které si vybrala celou úvěrovou částku.

„Tu nakonec několika vklady, pod QR kódem, který jí zaslal bankéř, uložila do bitcoinmatu. Jakmile mu potvrdila, že vše proběhlo v pořádku a peníze jsou vloženy, tak muž hovor ukončil,“ konstatovala Vaňharová.

Nešťastná žena se s ním pokoušela znovu spojit, ale marně. V tuto chvíli jí došlo, že naletěla podvodníkovi, a kontaktovala policii.

„Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. Pachateli v případě jeho dopadení hrozí až tři roky vězení,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám