Hlavní obsah

Jednou z obětí ostravského střelce je otec, který vlastním tělem chránil dceru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mezi šesti oběťmi úterní střelby v ostravské nemocnici je i muž, který chránil vlastním tělem nezletilou dceru. Informovala o tom Česká televize. Celkem zemřeli čtyři muži a dvě ženy, dva lidé byli pracovníci Vězeňské služby, kteří šli v době volna k lékaři, další podrobnosti chybějí. Tři lidé jsou zranění. Podle posledních informací vážně zraněná přežila noc, zůstává ale i nadále v kritickém stavu.

Foto: Lukas Kabon, Reuters

Policisté při zásahu u Fakultní nemocnice v Ostravě

Článek

Nezletilou dceru chránil otec vlastním tělem a zachránil jí život. Jeho samotného střelec trefil přímo do srdce. „Pochopitelně nás, kteří máme děti, to hluboce zasáhne. Tomu nelze emočně uniknout,“ řekl České televizi Marcel Mitták, hrudní a břišní chirurg z FN Ostrava.

Muž zemřel po hodině a půl na operačním sále. „Střelný kanál rozdrtil levý lalok jaterní a tkáně na zadní stěně břišní. To zranění bylo natolik rozsáhlé a fatální, že nebylo možné ten stav zvrátit,“ dodal Mitták.

Stát přispěje pozůstalým po obětech střelby v Ostravě 300 tisíc. Rozezní se sirény

Domácí

K masakru v čekárně traumatologie došlo v úterý ráno. „Asi v 7:15 hodin mi volala kolegyně z ambulance rozrušeně, že tam nemám chodit, že se střílí,“ popsal Mitták dobu útoku.

Podle dostupných informací střílel 42letý stavební technik Ctirad V. nelegálně drženou zbraní ráže 9 mm. Z nemocnice se mu po činu podařilo utéct, navštívil dokonce i svou matku.

Střelec z Ostravy si psal se zpěvákem Stypkou. Prý měl stejnou nemoc

Krimi

Zhruba tři hodiny po činu, když ho dostihla policie, se pokusil o sebevraždu a střelil se do hlavy. Ministr vnitra Jan Hamáček uvedl, že muž nezemřel ihned, zraněním podlehl po půlhodinové resuscitaci.

Motiv střelce není jasný, podle výpovědí lidí, s nimiž komunikoval, si myslel, že má vážnou nemoc.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý ze střelby v nemocnici

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám