Hlavní obsah

Jeden z Indů, zraněných při výbuchu v Ostravě, zemřel v nemocnici

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Jeden z Indů, kteří byli na začátku listopadu zraněni při výbuchu koksárenské baterie společnosti ArcelorMittal v Ostravě, během vánočních svátků zemřel. V pátek o tom informovala policie. Vzhledem k úmrtí jednoho z pacientů vyšetřovatelé připravují změnu právní kvalifikace. Kvůli výbuchu, při kterém bylo zraněno devět lidí, nebyl zatím nikdo obviněn.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Hutě ArcelorMittal v Ostravě. Ilustrační foto

Článek

O úmrtí jednoho z pacientů informovala v pátek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. „Vzhledem k úmrtí 60letého cizince hospitalizovaného ve vážném stavu v nemocnici byla nařízena soudní pitva. Z původních zraněných zůstává hospitalizována dál již jen jedna osoba,“ dodala mluvčí.

K explozi a následnému požáru takzvaného plynového hospodářství na koksárenské baterii došlo 7. listopadu. Muži ve věku od 47 do 60 let utrpěli rozsáhlé popáleniny II. a III. stupně na různých částech těla. Čtyři ze zraněných byli Indové, kteří přijeli do Ostravy čerpat zkušenosti.

„V současnosti je věc kvalifikována jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám