Hlavní obsah

Je to zloděj, ale ne násilník, říká matka údajného útočníka z plzeňské nemocnice

Právo, pab
Plzeň
Aktualizováno

Možná ji chtěl okrást, ale rozhodně ne znásilnit. Tak reagovala v rozhovoru s Právem matka v tu chvíli hledaného Ondřeje Obsta na pondělní informaci o tom, že její syn je podezřelý z pokusu o znásilnění 75leté pacientky rehabilitačního oddělení plzeňské fakultní nemocnice. Policie vyhlásila po 36letém muži celostátní pátrání a v úterý odpoledne jej zadržela.

Foto: Policie ČR

Hledaný Ondřej Obst

Článek

Seniorka tvrdí, že ji muž fyzicky napadl a chtěl po ní sex. Když zmáčkla tísňové tlačítko, útočník prý z pokoje utekl.

„Ondřej mi včera (v pondělí – pozn. redakce) zavolal z anonymního čísla. Byl vyděšený, že je spojován se znásilněním. Říkala jsem mu, aby se přihlásil na policii a vše vysvětlil. Nabídla jsem se, že ho tam klidně doprovodím,“ řekla v úterý Právu žena.

Podle ní Ondřej není žádný svatoušek. „Je to zloděj, ale ne násilník. Byl ve výkonu trestu jen za majetkovou trestnou činnost. Dokážu si představit, že pacientku chtěl pouze okrást o peníze. Je mi té paní líto, ale ublížit jí nechtěl,“ pokračovala žena.

Obst pochází z Českokrumlovska. V Plzni se podle matky zdržoval v azylovém domě, odkud ho ale vyhodili. „V nemocnici byl proto, že ho někde napadli a zranili,“ dodala žena.

Nic nesebral

Útok na pacientku se měl odehrát v neděli před půl šestou ráno. Podle mluvčí nemocnice Gabriely Levorové podezřelý muž vnikl na oddělení ve chvíli časové prodlevy při zavírání automatických dveří. Policie případ vyšetřuje zatím jako mravnostní trestný čin. [celá zpráva]

Mluvčí plzeňské policie Veronika Hokrová potvrdila, že podezřelý kromě jiného skutečně po poškozené požadoval peníze a peněženku. „Řekla mu, že u sebe nic nemá. Takže nic nesebral,“ dodala Hokrová.

Podle informací Práva se podařilo hledaného muže v úterý odpoledne zadržet v Českém Krumlově. Bližší informace však policie nesdělila s tím, že budou k dispozici nejdříve ve středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám