Hlavní obsah

Je nepolepšitelný. Vyšel z vězení a pokusil se zabít další družku

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Šedesátiletý Bedřich Spurný stanul ve čtvrtek před trestním senátem Krajského soudu v Ostravě kvůli pokusu o vraždu družky. A není to poprvé — už před dvaceti lety se pokusil zavraždit jinou ženu a soud ho tehdy poslal do vězení na jedenáct a půl roku. Nyní mu hrozí daleko přísnější trest.

Foto: Aleš Honus, Právo

Eskorta přivádí Bedřicha Spurného do jednací síně ostravského soudu.

Článek

Bedřich Spurný se k ženě do bytu v obci Rusín na Bruntálsku nastěhoval zhruba před osmi lety, tedy krátce poté, co se vrátil z výkonu trestu. O tom, že pobýval dlouhou dobu v kriminále, přitom žena s velkou pravděpodobností nic netušila.

Několik měsíců bylo jejich soužití bez problémů, pak ovšem začal ženu ponižovat, vulgárně urážet a v opilosti i napadat. Žena veškerá příkoří několik let snášela, nakonec se ale rozhodla vztah ukončit.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Přiměla ho k tomu, aby se vystěhoval z bytu, což nesl nelibě a nedokázal se s tím smířit,“ řekl státní zástupce Vít Legerský. V kritický den 18. září se Spurný opil a začal se domáhat vstupu do bytu.

„Dopadlo to tak, že rozkopal vstupní dveře bytu, družku vulgárně urážel a nakonec se chopil kuchyňského nože a bodl ji do levé strany krku,“ řekl žalobce.

Žena má dodnes zdravotní problémy

Žena přežila jen díky pohotové reakci sousedů, kteří jí přispěchali na pomoc, a následné rychlé lékařské pomoci. Pobodaná dodnes trpí velkými zdravotními problémy, pohybuje se jen za pomoci berlí a je v péči psychiatrů.

Kromě pokusu o vraždu je Spurný obžalován také z výtržnictví a nebezpečného vyhrožování, protože krátce po útoku na svou družku na chodbě domu vyhrožoval zabitím i dvěma sousedům, protože se domníval, že mají podíl na ukončení jeho vztahu s družkou.

Hlavní líčení bude pokračovat výslechy svědků a soudních znalců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám