Hlavní obsah

Jařab a svědci dali útočníkovi tvář

– PRAHA

Vyšetřování napadení zmocněnce pro lidská práva Jana Jařaba, který se minulý týden v pražském metru zastal muže černé pleti, se zatím příliš nepohnulo. Ze záběru průmyslové kamery, výpovědi Jařaba i svědků se však podařilo sestavit portrét jednoho ze dvou útočníků. Podle policie se zřejmě jedná o neonacistu.

Foto: resort Valachy

Večírek s diskotékou je příjemným prostředím pro seznámení.

Článek

"Policisté událost vyšetřují jako podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví," uvedl v pondělí mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek s tím, že kromě portrétu se jim podařilo zajistit další stopy na místě.

Policie dál hledá svědky, kteří by mohli pomoci.

Napadený cizinec odjel

Dva mladíci Jařaba napadli na eskalátoru na stanici metra Můstek. Seděli na schodech, kouřili a překáželi dalším cestujícím. Muž černé pleti je požádal, aby mu uvolnili cestu. Za to ho počastovali rasistickou nadávkou a jeden z nich ho kopl do zad.

"Já jsem se jim postavil do cesty a oni mě začali mydlit ještě na těch schodech a pak zejména dole," popsal útok Jařab. Dodal, že ho několikrát udeřili pěstí do hlavy. Útočníci poté nastoupili do soupravy metra. Ani cizincova totožnost není známa. Okamžitě po události totiž odjel metrem.

Reklama

Výběr článků

Načítám