Hlavní obsah

Janoušek zůstává ve vězení, soud mu odklad nepovolil

– Praha • Aktualizováno
Právo, Josef Koukal

Lobbista Roman Janoušek (46), který v úterý nastoupil do věznice v Brně, zatím zůstane za mřížemi. Městskému soudu v Praze sice podal žádost o odklad výkonu trestu, ten však ve středu rozhodl, že odklad už není možný. Janoušek může požádat o přerušení trestu, to už ale v Brně.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek

Článek

„Předseda senátu (Tomáš Kubovec – pozn. red.) dospěl k závěru, že ve chvíli, kdy odsouzený již nastoupil do výkonu trestu, nelze rozhodovat o jeho odkladu,“ řekla Právu mluvčí soudu Markéta Puci.

„Pan Janoušek má možnost požádat o přerušení výkonu trestu, o němž by rozhodoval na návrh vedení věznice místně příslušný soud, v jehož působnosti se věznice nachází,“ dodala mluvčí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Janoušek požádal o odklad nástupu do vězení v pátek. Lobbistův advokát Vít Široký už dříve uváděl, že jeho klient má zdravotní problémy po operaci hlavy a že se možná bude muset podrobit novému operačnímu zákroku. [celá zpráva]

Hrozilo mu až deset let

Opilý Janoušek porazil v roce 2012 v pražské Michli řidičku, která s ním chtěla řešit jejich předchozí dopravní nehodu, a z místa srážky ujel. Pražský městský soud mu původně uložil tříleté vězení, odvolací vrchní soud trest o 1,5 roku zpřísnil. Janoušek navíc po propuštění na svobodu nebude smět sedm let řídit.

Za těžké ublížení na zdraví hrozilo Janouškovi až deset let vězení, soudy však přihlédly mimo jiné k tomu, že zatím nemá záznam v trestním rejstříku a že projevil snahu napravit následky činu, když ženě vyplatil odškodné ve výši 900 tisíc korun. I proto jej poslaly do mírnějšího typu věznice s dozorem.

Reklama

Související témata:

Související články

Soud vyzval Janouška k nástupu do vězení

Městský soud v Praze v pondělí odeslal lobbistovi Romanu Janouškovi (46) výzvu k nástupu do výkonu trestu. Za dva a půl roku staré sražení ženy autem si má...

Výběr článků

Načítám