Hlavní obsah

Janoušek se bude muset vrátit do vězení

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Lobbista Roman Janoušek se musí vrátit do vězení. Rozhodl o tom Vrchní soud v Olomouci, když vyhověl stížnosti státního zástupce na přerušení výkonu trestu ze zdravotních důvodů. O usnesení informovala v sobotu Česká televize. Janoušek si má odpykat 4,5 roku vězení za to, že autem srazil ženu a od nehody ujel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Roman Janoušek na archivní fotografii

Článek

Usnesení olomouckého vrchního soudu zatím není veřejné, už ale bylo rozesláno zúčastněným stranám a Česká televize měla možnost se s ním seznámit. Soud podle ČT dospěl k závěru, že soukromé aktivity Romana Janouška nenasvědčují tomu, že by jeho zdravotní stav byl život ohrožující nebo bránil tomu, aby mohl pobývat ve výkonu trestu.

Výkon trestu známého lobbisty byl ze zdravotních důvodů na jeho žádost přerušován opakovaně. Ve vězení dosud strávil zhruba rok a čtvrt.

Vrchní soud rozhodl o stížnosti žalobce v kauze nehody Romana Janouška

Krimi

Opilý Janoušek v roce 2012 v Praze srazil autem ženu, kterou vážně zranil. Byl odsouzen za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. Trest nastoupil v listopadu 2014 a ve vězení byl do března 2016.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám