Hlavní obsah

Janoušek dostal od soudu vánoční dárek. Na rok mu přerušil výkon trestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Lobbista Roman Janoušek opět uspěl u Krajského soudu v Brně se svou žádostí o přerušení trestu ze zdravotních důvodů. Tentokrát na rok. Informovala o tom v pondělí Česká televize. Janoušek má dlouhodobě problémy po operaci hlavy.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Janoušek (vpravo) u Městského soudu v Praze. Archivní snímek

Článek

„Krajský soud v Brně vyhověl 14. listopadu návrhu odsouzeného JUDr. Romana J. na prodloužení přerušení výkonu trestu odnětí svobody. Výkon trestu byl přerušen do 25. 11. 2017 s ohledem na zdravotní stav odsouzeného,” uvedla na webu soudu tisková mluvčí Simona Pešková.

Opilý lobbista naboural v březnu 2012 v pražské Michli do vozu vietnamské řidičky a od nehody ujel. Když zastavil na červenou, žena jej dohonila, stoupla si před jeho vůz a chtěla s ním situaci řešit. Janoušek proti ní nejdřív dvakrát popojel, poté se na zelenou rozjel, ženu porazil a ujel.

Za to ho soud poslal na 4,5 roku do vězení, kam Janoušek nastoupil na podzim roku 2014. Janoušek si však dlouhodobě stěžuje na zdravotní komplikace po operacích hlavy, na což slyšel i soud, když mu ze zdravotních důvodů letos v červnu na půl roku přerušil trest. Výkon trestu měl lobbista přerušený do 25. listopadu letošního roku. Nyní mu Krajský soud v Brně prodloužil přerušení o rok.

Žádá obnovu líčení

V říjnu se Janoušek u Městského soudu v Praze pokusil otevřít svůj případ na základě znaleckých posudků z oboru psychiatrie, neurochirurgie a očního lékařství. Obnovy procesu se ale nedočkal, soud jeho žádost zamítl. Rozhodnutí není pravomocné. Janouškův advokát proti němu podal stížnost, kterou se bude zabývat vrchní soud.

Související téma:

Foto: ČTK

Roman Janoušek

Poškozená po nehodě strávila zhruba měsíc a půl v nemocnici. Kdyby jí lékaři neposkytli včasnou pomoc, mohla i zemřít. Lobbista jí později zaplatil odškodné ve výši 900 tisíc korun. Městský soud Janouškovi původně uložil za těžké ublížení na zdraví a ohrožení pod vlivem návykové látky tříletý trest, který však odvolací senát o rok a půl zpřísnil. Lobbista navíc nesmí dalších sedm let řídit.

Reklama

Související články

Soud přerušil Janouškovi výkon trestu

Krajský soud v Brně na půl roku přerušil výkon trestu kontroverznímu podnikateli Romanu Janouškovi, který si má odpykat celkem 4,5 roku vězení. Informovala...

Výběr článků

Načítám