Hlavní obsah

Inspekce zatýká policisty podezřelé z korupce a násilí

Právo, Novinky, fia, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie začala v úterý ráno zatýkat současné i bývalé policisty podezřelé z korupce a násilné trestné činnosti. Informoval o tom mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták a mluvčí policejní inspekce Radka Sandorová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"V rámci případu je dokumentována činnost skupiny osob podezřelých z násilné trestné činnosti a korupce. Mezi podezřelými jsou i bývalí a současní příslušníci Policie ČR," informovali oba policejní mluvčí ve společném tiskovém prohlášení.

"V současné době se nacházíme ve fázi probíhající realizace, a proto není možné v této chvíli poskytnout k věci konkrétnější informace. Bližší podrobnosti k případu zveřejníme na plánovaném společném tiskovém brífinku po skončení celé akce, který předpokládáme nejdříve koncem tohoto týdne," stojí ve zprávě.

Jedná se o policisty z Brna, potvrdil Právu ředitel brněnské krajské policejní správy Tomáš Kužel. „Akce probíhá v naší součinnosti, počet zatčených zatím nemohu sdělit,“ řekl.

Zametali případy pod koberec

Server lidovky.cz napsal, že většina pozatýkaných pracovala nebo pracuje na brněnské hospodářské kriminálce. Zadržení policisté údajně "zametali pod koberec" některé důležité kauzy. Inspekce podezírá současné i bývalé policisty v souvislosti s řadou případů, některé kauzy jsou podle serveru staré až deset let. Jedním ze zadržených je podle serveru i bývalý rada Inspekce ministra vnitra Rudolf Setvák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám