Hlavní obsah

Hořela Jilemnická bouda v Krkonoších, hasiče potrápila složitá střecha

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Mísečky

Hasiči likvidovali v úterý nad ránem požár v Jilemnické boudě v krkonošských Horních Mísečkách. Objekt byl silně zakouřený a hasiči museli rozebrat střešní krytinu, aby uhasili několik ohnisek hoření. Zásah se obešel bez zranění.

Foto: HZS Libereckého kraje

Zásah hasičů v Jilemnické boudě komplikovala složitá střecha.

Článek

Kouř se začal valit z horského penzionu po 4. hodině, požár oznámil zaměstnanec, který před ním stihl utéct ven. Silně zakouřené byly zejména horní partie objektu, hasiči se tam potýkali s nulovou viditelností.

Požár v Kralupech zničil firmě Nowaco hlavní výrobnu rybích produktů, škoda je 150 milionů

Krimi

„Zásah byl velmi náročný vzhledem k materiálu střechy, na které se nacházela tzv. falcovaná plechová krytina. Střechu a její konstrukci museli hasiči následně ve třech polích rozebrat a uhasit veškerá ohniska požáru,“ popsala mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár v Jilemnické boudě.

Lokalizovat požár se podařilo v 9:37, samotnou likvidaci bylo možné nahlásit krátce po 11. hodině. Zásah se obešel bez zranění, výši škody podle mluvčí vyšetřovatelé zatím neurčili, stejně jako příčinu požáru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám