Hlavní obsah

Homosexuální pedofil si vydržoval školáky

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnští policisté uzavřeli případ 50letého homosexuálního pedofila, kterého stíhají za pohlavní zneužívání a ohrožování mravní výchovy chlapců ve věku 13 až 16 let. Těm měl za sexuální služby nabízet peníze i nákladné dárky, což ho měsíčně stálo několik desítek tisíc korun. Podle psycholožky se mu tímto jednáním podařilo u některých chlapců vzbudit sklon k homosexuální prostituci jako způsobu obživy.

Článek

"Na případ se přišlo díky jednomu z chlapců, který se dopustil krádeže a při výslechu prozradil i toto. Začátek celého případu máme zadokumentovaný asi před rokem a půl. S chlapci se seznamoval v parcích, kde se bavili nebo si hráli. Nejdříve je zval na občerstvení a kofolu a posléze i k sobě do bytu, který byl v hrozném stavu, protože peníze vrážel do mladých chlapců," uvedla policejní komisařka Michaela Kučerová.

Podle vyšetřování k muži chodilo asi sedm chlapců, jenž pocházeli ze všech sociálních vrstev a také z bohatých rodin, kteří měli velké kapesné. Muž byl středoškolák a pracoval v technické profesi, která mu vynášela vysoký příjem, takže si mohl chlapce na sexuální radovánky vydržovat. "Ukázalo se, že tento způsob života se některým chlapcům zalíbil a někteří měli i svého dalšího sponzora," uvedla komisařka.

Psychologové pak nejméně jednoho hocha prokázali, že se naučil žít jako prostitut a jeho návrat do řádného způsobu života bude složitý a možná se to ani nepovede. Celý případ nyní převzal soud, který může pachatele poslat do vězení až na osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám