Hlavní obsah

Hazardující motorkář na Vsetínsku vytlačil ze silnice náklaďák, zachytila to kamera

Právo, Aleš Fuksa
Valašská Polanka

Mimo silnici skončilo na konci března u Valašské Polanky na Vsetínsku nákladní auto s návěsem poté, co uhýbalo nebezpečně hazardujícímu motorkáři. Ve středu o případu informovala policie, která zveřejnila i video nehody, jak ji zachytila kamera z kabiny nákladního vozu. Motorkáři hrozí tučná pokuta a zákaz řízení.

Motorkář vybrzdil řidiče nákladní soupravy Video: Policie ČR

 
Článek

Na záběrech je vidět, jak se motorkář i se spolujezdkyní za zády vrací na plné čáře před autem přijíždějícím v protisměru doslova na poslední chvíli do svého pruhu. Řidič nákladního vozu přibržďuje a raději strhává volant na stranu. Se svou soupravou pak vymetá krajnici a v příkopu končí převrácený na bok.

Nebezpečnému motorkáři i spolujezdkyni manévrem dost možná zachránil život, jinak by je mohl smést.

Silniční pirát vybrzdil na dálnici D1 sanitku s pacientem

Krimi

„Chyba nebyla na straně řidiče nákladního vozu, ale na straně motocyklisty, který svojí nebezpečnou jízdou vytlačil řidiče nákladní soupravy ze silnice,“ informovala o případu policejní mluvčí Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Krajně nebezpečný manévr motorkáře na Vsetínsku

K nehodě došlo 30. března, policie o ní informovala nyní, když upozorňovala na to, že se motorkáři se zlepšením počasí opět vracejí na silnice.

Policie popsala, že řidič motocyklu značky Suzuki GSF jel se spolujezdkyní ve směru od Vsetína a v pravotočivé zatáčce za odbočením k obci Seninka. Nákladní soupravu předjížděl v místě, kde je souvislá čára, přičemž neměl dostatečný rozhled k bezpečnému předjetí.

Řidič kabrioletu vybrzdil cyklistu. Ten havaroval a skončil v nemocnici

Krimi

„Když byl na úrovni levého boku nákladního vozidla s návěsem, uviděl v protisměru vozidlo značky Audi, jehož řidič byl nucen zastavit těsně při pravém okraji, aby nedošlo k čelnímu střetu,“ uvedla Javorková s tím, že motorkář se snažil co nejvíce natlačit k levému boku zpomalující nákladní soupravy.

Vybrzdil autobus s dětmi, dostal podmínku

Krimi

„Řidič nákladního vozidla se zase snažil co nejvíce uhnout k pravému okraji vozovky, přitom najel na pravou krajnici a dále na nezpevněný povrch silničního příkopu, který se uvolnil a nákladní vozidlo i s návěsem se převrátilo na pravý bok do příkopu. Ke střetu naštěstí nedošlo,“ přiblížila mluvčí.

Souprava vezla cement

Řidič nákladní soupravy vezoucí 105 pytlů cementu byl cizinec a z nehody vyvázl bez zranění. Škoda činí 300 000 korun. Řidiči motocyklu hrozí ve správním řízení pokuta do 10 tisíc korun a až roční zákaz řízení.

Foto: Policie ČR

Vybržděné auto skončilo mimo silnici, nehodu zaznamenala palubní kamera

Od začátku letošního roku evidují policisté ve Zlínském kraji třináct dopravních nehod s účastí motorkářů. Jedenáct z nich zavinili samotní motorkáři. Při těchto nehodách jeden řidič motocyklu zemřel, tři se zranili těžce a čtyři lehce.

„Motocyklisté patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu, proto na ně apelujeme, aby byli po dlouhé zimní pauze na silnicích opatrní a ohleduplní a volili defenzivní způsob jízdy,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám