Hlavní obsah

Havířovský střelec se možná jen bránil, policie ho zatím neobvinila

Právo, hon
Havířov

Policie zatím neuzavřela případ střelby, ke které došlo ve čtvrtek dopoledne v Havířově. Jedna z pravděpodobných vyšetřovacích verzí se ale zabývá možností, že padesátiletý střelec, který na ulici postřelil muže, možná jednal v sebeobraně a postřelený muž ho předtím spolu s dalšími lidmi napadl.

Foto: Aleš Honus, Právo

Zbraň u místa činu

Článek

V případu zatím proto nebyl nikdo obviněn. Tím, že pro střelbu měl muž pádný důvod a možná by proto ani nemusel být trestán, se policie skutečně zabývá. „Je to jedna z prověřovaných verzí,“ řekl mluvčí karvinské policie Miroslav Kolatek.

Tuto verzi potvrzuje i několik svědků, kteří incident viděli. Policie nyní hledá další svědky události, kteří by mohli tuto verzi také potvrdit, či vyvrátit.

Policie v pátek také důrazně dementovala tvrzení některých médií, podle kterých byl střelec v minulosti trestán a v době střelby byl opilý. Nic takového ale není pravda, střelec je dokonce držitelem zbrojního průkazu. „Nikdy nebyl trestán,“ sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Řekla také, že dechová zkouška byla u něj negativní.

Jak Právo informovalo, padesátiletý muž na ulici v Havířově postřelil jednoho ze skupinky mužů, kteří ho na ulici pronásledovali. Poté nastoupil do autobusu městské hromadné dopravy, který po několika desítkách metrů zastavil a střelce následně zatkli strážníci, kteří dorazili na místo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám