Hlavní obsah

Hasiči zachraňovali srnku z Labe

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VRCHLABÍ

U případu se šťastným koncem zasahovali ve čtvrtek po poledni profesionální hasiči z Vrchlabí. „O půl jedné byli informováni, že v korytě řeky Labe v Cukrářské ulici ve Vrchlabí se nachází srnka, která zmateně pobíhá po ledu,“ uvedla mluvčí krajského Hasičského záchranného sboru Martina Žahourková.

Článek

Ve chvíli příjezdu na udané místo záchranáři skutečně spatřili zmateně pobíhající zvíře, které se pohybovalo na zamrzlém břehu v korytě řeky.

:. Srna spadla do řeky Labe a nemohla se dostat zpět. (FOTO: HZS Královéhradeckého kraje)

„Jeden z hasičů obutý v takzvaných brodicích botách sestoupil do koryta řeky, aby srnku pomocí rybářské sítě odchytil. Zmatená a vystrašená srnka však skočila do řeky, několikrát vyskočila na břeh a nakonec odplavala zhruba 50 metrů do náhonu. Teprve zde se nám podařilo ji pomocí rybářské sítě odchytit a vytáhnout na břeh,“ dodala Žahourková s tím, že zvíře předali Městské policii.

Strážníci ji  poté odvezli do útulku pro poraněná nebo jinak handicapovaná divoká zvířata Krkonošského národního parku ve Vrchlabí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám