Hlavní obsah

Hasiči vytahovali z Macochy tělo mrtvé ženy

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Zatím neznámá žena se rozhodla ve středu po poledni ukončit svůj život skokem do téměř 140 metrů hluboké propasti Macocha v Moravském krasu. Její tělo ze dna propasti vyprostili až hasiči. Při akci asistoval i vrtulník.

Článek

Podle předběžného policejního šetření se jednalo s největší pravděpodobností o sebevraždu, totožnost mrtvé se zatím nepodařilo zjistit.

„Její tělo bylo tak rozbité, že jsme zpočátku ani nevěděli, jestli šlo o muže nebo ženu. Případ sebevraždy se tu stává statisticky tak jednou až dvakrát ročně, Macocha je  místem, které láká lidi, co chtějí skoncovat se životem,“ řekla blanenská policejní mluvčí Iva Šebková.

Zasahující hasiči na místo povolali i vrtulník, protože podle prvních zpráv nebylo jasné, zda ještě neexistuje šance na záchranu sebevrahova života. „Vrtulník ale nakonec nebyl nutný, osoba byla při našem příjezdu již mrtvá. Hasiči se k tělu dostali spodem přes jeskyně a stejnou cestou ho i odtransportovali ven,“ řekl Právu operační důstojník jihomoravských hasičů.

Podle záchranářů neměla žena šanci pád do propasti přežít. Událost zkomplikovala život i turistům v Punkevních jeskyních, některé prohlídky musely být zrušeny.     

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám