Hlavní obsah

Hasiči v Karviné sundávali muže bolestivě nabodnutého na plotě

Novinky, Petr Nový
Karviná

Dospělý muž se v pondělí odpoledne velmi bolestivě nabodl na svařovaný plot v Karviné. V ulici Centrum zůstal bezmocně uvězněný na plotě mateřské školy, odkud ho osvobodili až hasiči.

Článek

Postižený muž měl nejspíš upito, když se rozhodl plot přelézt. Nabodnutého ho našli náhodní kolemjdoucí, kteří ho podpírali až do příjezdu záchranářů.

Zdravotníci, kteří přijeli první, použili na ulehčení bolestí vše dostupné, včetně léků a přistavení nosítek ze sanitky. „Na těch jej také našli ve vodorovné poloze ležícího hasiči. Kovová část plotu se mu zapíchla do horní části stehna a vyčnívala nad ním z kalhot,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Protože použití rozbrušovačky by působilo muži bolestivé vibrace, hasiči se rozhodli použít hydraulické nůžky, jako při vyproštění u dopravní nehody. „Za chvíli bylo vše důležité plotu přestřiženo a svislý kovový úlomek sám vypadl z citlivých míst,“ popsal zásah Kůdela.

Nešikovného přelézače plotu pak odvezla sanitka do nemocnice. „U hasičů sloužím šestnáct let, ale takový případ jsem zažil poprvé,“ poznamenal velitel zásahu. Proč a jak se muž na plot dostal, zjišťují nyní policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám