Hlavní obsah

Hasiči po bouřce odstraňovali popadané stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli silnému větru a přívalovým srážkám absolvovali hasiči v Moravskoslezském kraji ve středu večer 27 výjezdů. Odstraňovali hlavně spadlé a nebezpečně nakloněné stromy nebo silné větve, čerpali vodu či čistili kanálové odtoky. Dvakrát vyjížděli rovněž k požáru po úderu blesku.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči měli plné ruce práce. Ilustrační foto

Článek

Nejvíce zásahů bylo na Opavsku a Frýdecko-Místecku. Nejmenší problémy naopak zaznamenali hasiči na Bruntálsku. "Ve dvou případech může za odpolední výjezd hasičů požár po úderu blesku, Zapálil kolem 15:00 část střechy rodinného domu v Rychvaldu, a to vedle bleskosvodu, odhadovaná škoda je 40 000 korun," uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Ocenil majitele domu, který se požár snažil likvidovat hasicím přístrojem. "Kouře se u požáru nadýchala žena, která byla odvezena do nemocnice. Nemám informace o žádném jiném zranění v souvislosti se zmíněnými zásahy hasičů v kraji," podotkl Kůdela.

Další blesk zapálil strom v Bohumíně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám