Hlavní obsah

Hasiči museli do osmého patra pro sedm lidí a psa

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Z osmého patra panelového domu museli v sobotu po deváté večer zachraňovat českobudějovičtí hasici před plameny sedm lidí a jejich psího kamaráda.

Foto: Josef Zajíc

Dolní oblast Vítkovice, Ostrava 11.3.2014: Lyžování pod Vysokou pecí č.1

Článek

"Hlášení o požáru jsme dostali v jedenadvacet hodin. Během dvou minut vyrazily dvě zásahové jednotky s patnácti muži a čtyřmi vozidly na místo požáru. Do Vodňanské v sídlišti Vltava dorazili během pěti minut," přiblížil  rychlý zásah operační důstojník českobudějovického Hasičského záchranného sboru Bedřich Vrkoč. Konstatoval, že hořet začalo v ložnici zmíněného bytu a příčiny, proč plameny vyšlehly se zatím zjišťují. Jednou z variant je, že požár, jenž způsobil škodu kolem 150 000 korun, mohl vzniknout od šicího stroje.

Zásah komplikoval fakt, že oheň vypukl v nejvyšším patře, odkud se kouř rychle šířil. Hasiči proto použili přetlakový ventilátor a odvětraným prostorem pak všechny osoby i psa vyvedli do bezpečí. Požár lokalizovali během patnácti minut.

"Dva z obyvatel bytu bylo nutné převést do nemocnice, neboť se nadýchali kouřových zplodin, ale po nezbytném ošetření je bylo možné již propustit domů," upřesnil policejní operační důstojník. Dodal, že na místě, kde mimo hasičů zasahovali i záchranka a policie, lékaři okamžitě dalším dvěma evakuovaným ošetřili lehké popáleniny.

Reklama

Výběr článků

Načítám