Hlavní obsah

Hasiči mají rozsáhlý požár lesa pod kontrolou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Rozsáhlý požár lesa, který vzplál v pondělí pozdě odpoledne u Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku, dostali hasiči večer pod kontrolu. Na místě zůstane až do rána asi 50 mužů, kteří budou podle možností likvidovat jednotlivá ohniska a bránit tomu, aby se oheň znovu rozšířil. Řekl to ve 22:00 krajský mluvčí hasičů.

Foto: Dresden RET

Cyklostezka prochází Drážďany

Článek

Podle předběžných odhadů oheň napáchal škodu 250 000 korun. Zřejmě vznikl z nedbalosti, kterou však mluvčí zatím nedokázal upřesnit. Oheň poškodil pět hektarů mladého lesa. Mluvčí tak upřesnil původní informace, podle kterých oheň zasáhl sedm hektarů lesa.

V podvečer vzplála nejdříve tráva ve stráni poblíž bělských papíren a oheň se poté rozšířil do vzrostlého lesa. Na místě zasahoval asi 80 mužů z řad profesionálních hasičů z Mladé Boleslavi, Bělé pod Bezdězem, České Lípy, Mělníka, Neratovic a chemičky Spolana a také dobrovolníci.

Ve večerních hodinách se podařilo dostat oheň pod kontrolu a část lidí mohli hasiči stáhnout. Podle mluvčího likvidaci požáru komplikoval fakt, že hořelo ve značně nepřístupném terénu.

V bezprostřední blízkosti bělských papíren je rozsáhlý lesní komplex, který se táhne řadu kilometrů daleko, především severozápadním směrem až k Doksům a Mimoni. Představuje největší souvislý lesní komplex na Mladoboleslavsku, který zasahuje hluboko na Českolipsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám