Hlavní obsah

Hasiči hledali zřícené letadlo, leželo nakonec v Německu

Novinky, kub
Rumburk

Hasiči z Ústeckého kraje pátrali ve středu v podvečer po malém letadle, které podle prvotního hlášení spadlo u hraničního přechodu s Německem v Jiříkově na Děčínsku. Stroj ale nebyl k nalezení a nakonec se ukázalo, že leží na německé straně.

Foto: Feuerwehr Ebersbach-Neugersdorf

Zřícené malé letadlo v Německu

Článek

Hlášení o zříceném letounu dostali čeští hasiči po 18. hodině. Stroj měl podle prvotních informací ležet u hraničního přechodu v Jiříkově. Na poli se ale letadlo nenašlo a podle dalších upřesnění mělo být nedaleko přechodu u Horního Jindřichova v Rumburku.

„Všechny jednotky proto byly přesměrovány tam. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že došlo k nehodě letadla na německé straně a na místě již zasahují kolegové z příhraničí, včetně české posádky letecké záchranné služby,“ sdělil ve čtvrtek mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Němečtí hasiči z města Ebersbach-Neugersdorf o havárii informovali na svém facebookovém profilu, kde uvedli, že se o posádku postarali čeští záchranáři.

Ve stroji se zranila dvoučlenná německá posádka. „Dvě osoby utrpěly naštěstí jen lehká zranění, mohli jsme se tak vrátit s prázdným vrtulníkem,“ řekl Novinkám mluvčí záchranky Prokop Voleník.

Mluvčí hasičů dodal, že jeho kolegové se vrátili na zbrojnici, protože na místě byl dostatek hasičů z Německa, kteří v zásahu pokračovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám