Hlavní obsah

Halu v pražských Letňanech nikdo nezapálil. Příčinou je technická závada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie odložila vyšetřování červencového požáru vstupní haly, která je součástí veletržního areálu v Letňanech. Neprokázalo se cizí zavinění. Na případ upozornila Česká televize, informaci potvrdila policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár haly v LetňanechVideo: Novinky

 
Článek

Při požáru nebyl nikdo zraněn, škoda byla odhadnuta na 150 až 200 milionů korun. Podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky byla příčinou vzniku ohně technická závada. "Vyloučili jsme nedbalostní jednání i úmyslné založení požáru," řekl Kavka.

V Letňanech vzplála hala výstaviště, částečně se zřítila

Krimi

Hala začala hořet 2. července krátce před 04:30. Na místě zasahovalo 14 jednotek, platil třetí stupeň poplachu. Část haly se zřítila, oheň se ale nerozšířil na žádný z vedlejších objektů. Zhruba po hodině dostali hasiči požár pod kontrolu. V hale se tehdy konala výstava stanů a vybavení do přírody.

Vzhledem k tomu, že požár nezničil celou halu, chce provozovatel podle ČT objekt rekonstruovat. „Počítáme s tím, že bychom halu do provozu uvedli v podzimní sezoně při veletrhu For Arch,“ řekl televizi ředitel marketingu společnosti ABF Josef Venc.

Foto: HZS Praha

Požár haly v Letňanech

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám