Hlavní obsah

Hajlující útočník v pražském metru urážel Francouze a plival na cestující

Praha

Nepříjemný zážitek si odvezl francouzský turista z návštěvy Prahy. V metru totiž potkal agresivního extremistu, který ho urážel kvůli barvě pleti a nadával mu. Navíc plival na dvě ženy, které se ho zastaly. Při vystupování z metra nakonec před všemi cestujícími hajloval.

Muž hajloval ve stanici KolbenovaVideo: Policie ČR

 
Článek

Sedmatřicetiletý cizinec na agresora narazil 27. ledna mezi stanicemi na lince B Kolbenova a Vysočanská.

„Jedna z žen, které se cizince zastaly, byla ve vysokém stupni těhotenství a útočník se jí posmíval a zesměšňoval ji velmi nevybíravým způsobem. Pak vystoupil ve stanici Kolbenova, neustále agresivně pokřikoval, pak zvedl pravou ruku a provolal heslo používané nacistickým režimem,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Muž měl specifickou bundu

Cizinec vystoupil společně s 52letou svědkyní, která přivolala policisty. Kriminalisté pachatele podezřívají z trestného činu výtržnictví a popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy. Za mřížemi může strávit až tři roky.

Foto: Policie ČR

Muž měl specifickou bundu

„Muž je ve věku kolem třiceti let, vysoký asi 175 centimetrů, sportovní postavy. Měl vyholenou hlavu a na pravé straně krku tetování. Výrazným prvkem jeho obličeje jsou tunely v uších, takzvané roztahováky. Oblečený byl do modrých džínů a černé bundy bez kapuce, se specifickými elementy na zádech,“ dodala policejní mluvčí.

Jakékoliv informace k tomuto agresivnímu muži přijmou policisté na tísňové lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám