Hlavní obsah

Gang dodával drogy do klubů v Praze, policie je našla v dózách od dětské výživy

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté v noci na pátek zadrželi pětičlenný gang dealerů, který distribuoval drogy po pražských klubech. Policii se také podařilo zachytit zásilku téměř jednoho kilogramu extáze a necelých padesáti gramů kokainu. Informoval o tom zástupce vedoucího pražského protidrogového oddělení poručík Pavel Kužel.

Policie zadržela gang dealerů drogVideo: Policie ČR

 
Článek

„Drogy prodávali především v centru, v tanečních klubech, kde tyto drogy byly vyhledávány,“ řekl Kužel.

Dealeři drogy získávali ze zemí západní Evropy, šlo o balíkové zásilky dodávané kurýrní službou. Zachycené drogy byly zabalené v dózách od dětské výživy.

Podle vyšetřovatelů bude zadržení zločinecké skupiny svým způsobem znamenat ochromení prodeje těchto drog v tanečních klubech, protože si dealeři vytvořili v těchto klubech monopolní postavení, a jejich místo je tedy teď prázdné.

Podle policejní mluvčí Ivety Martínkové řídil skupinu pachatelů ve věku od 21 do 36 let  teprve dvaadvacetiletý mladík, další plnil funkci kurýra. Zbytek obviněných se staral o to, aby se drogy dostaly ke koncovým uživatelům.

Foto: Policie ČR

Drogy zadržené policií (vlevo kokain, vpravo extáze)

Všech pět zadržených je v současnosti ve vazbě, dva z nich už byli v minulosti souzeni, a sice za majetkovou trestnou činnost. Pachatelům hrozí v případě odsouzení až dvanáctileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám